Терористи з ХАМАС вбили харківського фізика Сергія Гредескула та його дружину

Терористи з ХАМАС вбили харківського фізика Сергія Гредескула та його дружину

Фізик Сергій Гредескул переїхав до Ізраїлю в рамках програми інтеграції вчених і працював у Негевському університеті Бен-Гуріона.
Після атаки бойовиків ХАМАС у місті Офакім на півдні Ізраїлю подружню пару вчених Сергія і Вікторію Гредескул знайшли вбитими. Про це  значаться у списку, опублікованому виданням Newsru.co.il.

"Професора Гредескула і його дружину — доктора математичних наук Вікторію Гредескул, було вбито терористами, які увірвалися до їхнього будинку в місті Офакім. Подружжю було по 81 рік", — написав Бріман.

Сергій Гредескул закінчив Харківський державний університет і багато років пропрацював у Харківському фізико-технічному інституті та Фізико-технічному інституті низьких температур АН України. Є співавтором книжки "Вступ до теорії невпорядкованих систем" і лауреатом Державної премії України.

Війна на Близькому Сході та пошкодження газопроводу між Естонією та Фінляндією – події, які тиснуть на енергетичні ринки. Як реагують ціни на нафту і газ та наскільки це важливо для України , з'ясовував "Ми – Україна".

Як писали "Ми-Україна" раніше,В Україні на війні загинув данський волонтер та парамедик Оскар Александр Коксвік Йоганссон. У заяві йдеться, що Оскар загинув на фронті під час російського обстрілу, намагаючись врятувати життя інших.

Головне