Терористи ХАМАС відпустили ще двоє бранців: що про них відомо

Терористи ХАМАС відпустили ще двоє бранців: що про них відомо

Воєнізований ісламістський рух ХАМАС оголосив про звільнення двох заручниць з понад 220, захоплених бойовикам під час нападу на Ізраїль 7 жовтня. Йдеться про двох жінок старшого віку з ізраїльським громадянством, пише Reuters.

Терористи заявили, що мотивом до їх звільнення стало незадовільне почуття бранок. 

"Ми вирішили звільнити їх з гуманітарних міркувань та поганого стану здоров'я", - заявив представник угруповання Абу Убайда. 

Влада Ізраїлю цей факт підтвердила. За її даними, додому з полону повернутися 79-річна Нуріт Купер та 85-річна Йохевед Ліфшиц. Обидві жінки після передачі їх терористами військовим ЦАХАЛу були доправлені до медичних закладів.

В полон жінок разом з їхніми чоловіками було взято 7 жовтня в кібуці Нір Оз, який розташовується поблизу кордону з Сектором Гази. Чоловіки досі є заручниками ХАМАС. 

Після звільнення Ліфшиц розповіла, як її посадили на мотоцикл та відвезли до Гази.

"Вони (терористи - ред.) кинули мене на мотоцикл боком, щоб я не впала, причому один терорист тримав мене спереду, а інший ззаду. Вони перетнули прикордонний паркан у Сектор Гази і спочатку тримали мене в місті Абесан, що неподалік Беері. Після цього я не знаю, куди мене забрали", - зазначила жінка.

Нагадаємо, за три до цього стало відомо про визволення з полону ХАМАС двох громадянок США - матері та її доньки.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Збройні сили Ізраїлю вночі 23 жовтня здійснили обмежену кількість рейдів із застосування броньованої техніки та піхоти на території Сектору Гази. Такі дії спрямовані на ліквідацію терористичних осередків та отримання більше інформації, які утримуються на території анклаву.

Головне