Теракт в Анкарі: Туреччина завдала авіаударів по цілях в Сирії та Іраку

Теракт в Анкарі: Туреччина завдала авіаударів по цілях в Сирії та Іраку

Збройні сили Туреччини завдали авіаударів по об'єктах Робітничої партії Курдистану (РПК) на півночі Іраку та Сирії.

Про це повідомило Міністерство національної оборони Туреччини.

Операція стала відповіддю на атаку на офіс аерокосмічної компанії TUSAŞ в Анкарі 23 жовтня. 

У заяві йдеться, що удари були спрямовані на знищення терористичних угруповань PKK/KCK та інших, щоб запобігти нападам на мирне населення та турецькі сили безпеки. Операція також мала на меті забезпечити безпеку державних кордонів. За інформацією, було успішно знищено 32 терористичні об'єкти.

Також в Міноборони повідомили, що під час операції було нейтралізовано велику кількість бойовиків, використовуючи здебільшого вітчизняне озброєння. Особливу увагу було приділено мінімізації шкоди цивільним особам та збереженню культурних і історичних пам'яток, а також захисту довкілля.

Напередодні в МВС країни розповіли, що кількість жертв збільшилась до п'яти, спочатку було відомо про чотирьох. За даними голови МВС Алі Єрлікая, поранення отримали 22 людини. Трьох постраждалих вже виписали з лікарні, 19 з них знаходяться на лікуванні. Двоє поранених перебувають у важкому стані.

Стрілянину на об'єкті TUSAŞ вчинили двоє чоловіків, яких було ліквідовано після нападу. За даними МВС, існує висока ймовірність, що нападники належали до забороненої в Туреччині Робітничої партії Курдистану (РПК).

"Стиль цього акту показує, що, швидше за все, напад здійснила РПК. Після завершення ідентифікації та з'ясування інших доказів ми поділимося з вами більш конкретною інформацією", - зазначив турецький міністр.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська атакували узбережжя Одеської області ракетами Х-22.

Головне