Теракт в Анкарі: Ердоган заявив про чотирьох загиблих та 14 поранених

Теракт в Анкарі: Ердоган заявив про чотирьох загиблих та 14 поранених

Теракт, який стався в Анкарі 23 жовтня, забрав життя чотирьох осіб. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, пише Anadolu. 

Внаслідок збройного нападу на штаб-квартиру Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAS) було також поранено 14 осіб.

Турецький міністр внутрішніх справ Алі Єрлікая повідомив, що силовикам вдалось ліквідували двох нападників під час штурму об'єкта.

TUSAS вважається наріжним каменем оборонної промисловості Туреччини.  Компанія виробляє винищувачі та інше військове обладнання для турецької армії, яка є другою за величиною в НАТО після США.

Наразі жодна організація не взяла на себе відповідальність за теракт. Однак, як відомо, Туреччина вже тривалий час веде боротьбу з курдськими сепаратистами, зокрема з Робітничою партією Курдистану (РПК), яку Анкара та її західні союзники визнали терористичною організацією.

Теракт стався через день після резонансної заяви соратника Ердогана про можливість виступу в парламенті ув'язненого лідера РПК Абдулли Оджалана. Така можливість може бути надана за умови, якщо він публічно закликає до припинення збройного протистояння.

Як писав "Ми-Україна" раніше, місцеві журналісти розповідають, що нападники під'їхали до входу в комплекс на таксі, вибравши момент, коли змінювалась охорона об'єкту. Щонайменше один з них підірвав себе, тоді як інші - проникли на територію підприємства. ЗМІ повідомляють про перестрілку всередині комплексу та можливе захоплення заручників серед співробітників TUSAS.

 

Головне