Тепер офіційно: Польща заявила, що минулого року на її територію впала українська ракета

Тепер офіційно: Польща заявила, що минулого року на її територію впала українська ракета

Уряд Польщі офіційно оголосив, що минулого року на території польського містечка Пшеводув впала українська ракета радянського або російського виробництва, пише польське видання Onet.

Як заявив міністр юстиції Польщі Збігнєв Зьобро, це було підтверджено експертизами.

"Розслідування, яке провела польська прокуратура, завершилося висновком, який категорично вказує - це була українська ракета ще радянського, російського виробництва. Стосовно місця запуску і приналежності до конкретного військового угруповання, то це була українська ракета", - заявив Зьобро.

Також він додав, що українська сторона не співпрацювала з Польщею щодо цього розслідування, через що міністр "шкодує". При цьому Зьобро вказав на те, що рішення про відмову України співпрацювати було ухвалено на "високому політичному рівні".

Нагадаємо, у листопаді минулого року під час масованої ракетної атаки рф на Україну у польському містечку Пшеводув, яке знаходиться поблизу кордону, впала ракета. Тоді загинули дві людини. Попередньо було встановлено, що цю ракету випустила українська ППО, адже під час тієї атаки російські ракети йшли максимально близько до кордонів. Однак Україну тоді ніхто не звинуватив. Усю провину було покладено на рф, яка розвʼязала війну в Україні і обстрілює мирні міста.

Як повідомляли "Ми-Україна", в Молдові виявили уламки ракети в озері, що розташоване поблизу міста Аненій-Ной на південному сході країни.

Головне