Тепер має пробоїну: у Чорному морі протаранили російський пором "Славянин"

Тепер має пробоїну: у Чорному морі протаранили російський пором

У Чорноморській акваторії - поблизу болгарського узбережжя - російським пором "Славянин" отримав пробоїну у борту в результаті зіткнення з іншим кораблем. Судан не розминулися в районі мису Шабла, уточнили в українському Міненерго.

На борту "Славянина" були розміщені залізничні цистерни для транспортування зрідженого природного газу. Зіткнення сталось з кораблем New Raouf під прапором Палау, яке вийшло з українського чорноморського порту у напрямку Туреччини. 

Тоді як New Raouf продовжив свій шлях, російський пором отримав крен і повернувся в порт Варна (Болгарія) для перевірки.

"Славянин" курсує близько 10 років на лінії Варна – Кавказ, перевозячи залізничні цистерни. (База даних суден) Vesselfinder зауважує, що незрозуміло, що він робив біля Шабли/Тюленово, тому що лінія до порту Кавказ, проходить по прямій більш у східному напрямку, тоді як російське судно рухалося дещо північніше", - наголошує Міненерго.

Нагадаємо, 4 листопада Сили оборони Україні здійснили ракетний удар по суднобудівному заводу "Залив" в поки що окупованій Керчі (Крим). В ході атак пошкоджень зазнав російський новозбудований ракетоносій "Аскольд". Колишній заступник начальника штабу ВМС ЗС України Андрій Риженко розповів, що процес будівництва цього малого судна тривав сім років, тоді як на будівництво фрегата "Гетьман Сагайдачний" на цьому ж заводі, але до окупації півострова росіянами, пішов всього рік. Експерт спрогнозував, що враховуючи стан суднобудування в рф та масштаби ушкоджень на його відбудову піде тривалий час.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в ОК "Південь" повідомили, що нині жодного російського ракетоносія чи великого десантного корабля у Чорному морі немає, адже там штормить.

 

 

Головне