Тепер атакує вночі та під час дощу і туману: у ЗСУ розповіли про зміну тактики рф під Бахмутом

Тепер атакує вночі та під час дощу і туману: у ЗСУ розповіли про зміну тактики рф під Бахмутом

Росіяни змінили тактику контратак на Бахмутському напрямку. Нині їхні спроби наступати все частіше відбуваються в нічний час доби та під час несприятливих погодних умов. Більше про це в ефірі "Ми-Україна" розповів молодший лейтенант Андрій Панченко, командир взводу батальйону "Сармат" 56 окремої механізованої бригади.

"Ворог змінює тактику, він уже більше починає контратакували вночі та в дощ та туман. Саме в цей час, коли не "бачать" тепловізійні засоби та засоби спостереження. Максимально небезпечно намагається підповзати до наших позицій та штурмувати", - розповів він.

За словами Панченка, росіяни наразі активно ведуть оборонні дії. Для цього військо противника застосовує всі можливі вогневі засоби, зокрема міномети та артилерію дальнього сполучення.Окрім того, агресор використовує мінні загородження.Також у ворога добре працює аеророзвідка.

Нагадаємо, днями речник об’єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень повідомив, що армія рф більше не проводить так звані “м’ясні штурми”. Це свідчить про те, що військове керівництво росії починає “берегти” особовий склад. 

Як писав “Ми-Україна” раніше, за тиждень, що минув, Сили оборони України звільнили 37 кв. км на Бахмутському напрямку. Також за це період українські захисники просунулися вперед на два кв. км, а в Запорізькій області площа деокупованої території сягнула понад 200 кв. км. 

На Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському з 24 по 30 липня відбулось більш як 170 боєзіткнень, проте росіянам не вдалось захопити ані метра української землі.

Головне