Температура повітря у Ріо-де-Жанейро сягнула небувалого показника у +58,5 °C

Температура повітря у Ріо-де-Жанейро сягнула небувалого показника у +58,5 °C

Хвиля спеки, яка накрила велику частину території Бразилії, стала причиною рекордного зростання температурних показників у місті Ріо-де-Жанейро. 

Як пише видання RTE, попри те, що на стовпчиках термометрів показник перебував на познаці у 39 градусів за Цельсієм, так звана температура, що "відчувається" сягнула 58,5 °C. 

Дані системи оповіщення Rio Alert свідчать, що зафіксований сьогодні небувалий максимум став "найвищим тепловим відчуттям з початку спостережень", оновивши торішній рекорд у 58 градусів, зафіксований у лютому.

В цілому у 15 бразильських штатах, що розташовані у центрі, на сході та півночі території країни, оголошення максимальний рівень загрози у зв'язки з екстремальним погодними умовами. 

Через непритаманні для поточного місяця високі температури в Бразилії до рекорду також зросло і споживання населення електрики. Як очікується, погодні умови в країні залишаться незмінними принаймні до п'ятниці, 17 листопада.

Видання зауважує, що останніми місяцями через явище Ель-Ніньо, повернення якого у липні офіційно підтвердили в ООН, бразилійці вже пережили посуху, яка "вдарила" по наповненості місцевих річок та потужні зливи на півдні країни. 

Раніше організація World Weather Attribution заявила, що екстремальні погодні умови, які спіткали Бразилію, була б "майже неможливими без зміни клімату".

Нагадаємо, в цьогорічному звіті Lancet Countdown дослідники заявили, що глобальне потепління матиме катастрофічний вплив на населення планети та поставить під загрозу виживання мільярдів людей по усьому світу якщо світова спільнота якнайшвидше не почне вживати заходів для послаблення кліматичної кризи.

Як писав "Ми-Україна" раніше, науковці встановили, що період період з листопада 2022 року по жовтень 2023 для планети став найспекотнішим за 125 000 років.

Головне