Telegram планує модерувати приватні чати після арешту засновника

Telegram планує модерувати приватні чати після арешту засновника

Компанія Telegram вводить нову політику модерації, що може вплинути на приватні чати. Про це повідомило Тhe Verge.

Тепер користувачі зможуть повідомляти модераторам про нелегальний контент у приватних групах через нову кнопку "поскаржитися". Раніше такі скарги не оброблялися, і всі чати вважалися конфіденційними.

Користувачі помітили зміни після того, як Telegram видалив з розділу часто задаваних питань формулювання про конфіденційність приватних чатів. Це відбулося менш ніж через два тижні після арешту генерального директора компанії Павла Дурова у Франції. Дуров був затриманий за підозрою у підтримці "нестримної злочинної діяльності" на платформі.

Дуров, після свого арешту, зробив публічну заяву, пообіцявши підвищити контроль над вмістом на платформі. Він зазначив, що різке збільшення кількості користувачів Telegram до 950 мільйонів створило умови, які спростили злочинцям зловживання сервісом.

"Ми вже розпочали процес вдосконалення політики модерації, і найближчим часом поділимося детальною інформацією про наші досягнення", - заявив Дуров.

Оновлення на сторінці часто задаваних питань свідчать про зміни: раніше Telegram заявляв, що не обробляє запити на модерацію приватних чатів, але тепер компанія вказує на наявність функції "Повідомити" для позначення незаконного вмісту. Це може свідчити про значні зміни у політиці модерації платформи на фоні останніх правових викликів.

Арешт Дурова стався після звинувачень з боку французької влади, яка стверджує, що Telegram використовувався для розповсюдження матеріалів сексуального насильства над дітьми та торгівлі наркотиками.

Як писали "Ми-Україна" раніше, засновник Telegram Павло Дуров вперше прокоментував свій арешт у Франції, назвавши звинувачення на свою адресу "помилковими". Він наголосив, що правові дії мають бути спрямовані на сам месенджер, а не на його керівника.

Головне