Таємні поліцейські відділки КНР продовжують працювати в Німеччині, - Служба безпеки ФРН

Таємні поліцейські відділки КНР продовжують працювати в Німеччині, - Служба безпеки ФРН

Таємні відділки поліції КНР, які вже викрили у США та Канаді, працюють також і на території Німеччини. У цьому переконана Служба безпеки ФРН, пише Reuters.

Секретні поліцейські дільниці продовжують здійснювати свою діяльність попри попередні заяви Пекіну та обіцянки їх закрити.

"Органи безпеки продовжують вважати, що в Німеччині є дві так звані закордонні поліцейські відділки... Китайська сторона відповіла нам на початку лютого і повідомила, що ці так звані "станції", як їх називала китайська сторона, були закриті", - наголосив представник німецького МЗС.

Він додав, що Берлін продовжує вести перемовини з Пекіном стосовно цього питання.

За його словами, ці так звані поліцейські відділки є "не стаціонарними офісами, а мобільними об'єктами", з яких китайські та некитайські громадяни виконували "офіційні обов'язки" від імені влади Китаю.

Нагадаємо, такі таємні відділки поліції КНР кілька місяців тому були виявлені в Канаді. Проте влада країни не виключає, що таких установ на канадській території може бути ще багато.

ЗМІ пишуть, що попри офіційні заяви про зупинення роботи виявлених у Монреалі “відділків”, місцева преса повідомляє, що вони працюють і надалі.

Як писав “Ми-Україна” раніше, 17 квітня агенти ФБР заарештували 61-річного Лу Цзяньвана з Бронкса та 59-річного Чена Цзіньпіна за те, що вони заснували Східний бродвейський поліцейський відділок у Нью-Йорку. Згодом ЗМІ опублікували розслідування, в якому розкрили місця розташування ще щонайменше шести таких відділків в країні.

Головне