Таврійський напрямок: ЗСУ знищили 110 одиниць техніки ворога за добу

Таврійський напрямок: ЗСУ знищили 110 одиниць техніки ворога за добу

Сили оборони України продовжують знищувати живу силу та військову техніку ворога на Таврійському напрямку, яких охоплює Авдіївський, Мар'їнський, Запорізький та Шахтарський відтинки фронту. За минулу добу українські захисники ліквідували в межах зони відповідальності ОСУВ "Таврія" 416 окупантів та більше сотні одиниць військової техніки. 

"Втрати ворога в озброєнні та військовій техніці минулої доби склали 110 одиниць. Зокрема, шість танків, 16 бойових броньованих машин, 18 артсистем, 3 СПГ (АГС), 38 БпЛА, 27 автомобілів та 2 одиниці спецтехніки", - уточнили в Об'єднаному пресцентрі Сил оборони Таврійського напрямку.

На додачу, росіяни там позбулися ще п'яти свої складів БК.

В цілому на зазначеному напрямку 22 січня російські загарбники здійснили 11 авіаударів та майже 840 артобстрілів, відбулось 39 боєзіткнень.

  • Авдіївський напрямок. Бійці ЗС України не припиняють стримувати армію рф та стійко тримають оборону ввіреної їм ділянки. За підсумками минулої бойової доби було відбили 10 атак неподалік Степового та Авдіївки та ще 7 атак - поблизу Первомайського та Невельського.
  • Мар’їнський напрямок. Сили оборони не дають росіянам йти вперед в районах Георгіївки та Новомихайлівки. Біля обох населених пунктів Донецької області за добу відбито 21 атаку.
  • Запорізький напрямок. Українські захисники відбили одну атаку поблизу Роботиного.
  • Шахтарський напрямок. Наступальний дій ворог упродовж доби зафіксовано не було.

Нагадаємо, на Куп’янському напрямку 22 січня українське військо відбило чотири атаки ворога в районі населеного пункту Синьківка, на Лиманському - атаку загарбників біля Тернів Донецької області та ще п'ять атак поблизу Макіївки, Білогорівки.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 22 січня сукупні втрати армії рф у війні проти України збільшились ще на 960 бійців. Сили оборони України також знищили понад два десятки танків, майже 60 бойових броньованих машин, 51 артилерійську систему та два засоби ППО. 

Головне