Таврійський напрямок: знищено 400 окупантів та майже 40 одиниць техніки

Таврійський напрямок: знищено 400 окупантів та майже 40 одиниць техніки

За підсумками минулої бойової доби, 31 січня, втрати армії рф на Таврійському напрямку поповнились понад 400 бійцями. Українським захисникам вдалось утилізувати майже 40 одиниць техніки, не враховуючи 233 знищених або нейтралізованих дрони різних типів.

"Втрати ворога в озброєнні та військовій техніці минулої доби склали 39 одиниць, не враховуючи БпЛА. Зокрема, три танки, шість бойових броньованих машин, дев'ять артилерійських систем, дві реактивні системи залпового вогню, один станковий протитанковий гранатомет, 13 автомобілів та п'ять одиниць спецтехніки", -  йдеться у ранковому зведенні Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку.

Зусиллями Сил оборони України в окупантів за учорашній день стало на три склади БК менше.

Що відбувається на Таврійському напрямку 1 лютого: оперативна ситуація

Минулої доби в межах смуги відповідальності ОСУВ "Таврія" сталось трохи менше 40 боєзіткнень. Агресор здійснив один ракетний та 33 авіаційні удари, завдав 1066 обстрілів з артилерії. 

  • Авдіївський напрямок. Сили оборони України продовжують стримувати ворога та дають йому гідну відсіч на вказаній ділянці фронту. За добу відбито 12 атак довкола Авдіївки і ще сім - в районах Первомайського та Невельського.
  • Мар’їнський напрямок. Під Георгіївкою, Побєдою та Новомихайлівкою відбито 10 ворожих атак.
  • Запорізький напрямок. Українські оборонці відбили вісім атак росіян на північ від Приютного, на захід від Вербового та Роботиного.
  • Шахтарський напрямок. Відбито атаку окупаційного війська південніше Золотої Ниви. 

Нагадаємо, 30 січня ні на Шахтарському, ні на Запорізькому напрямку штурмових дій агресора зафіксовано не було. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 31 січня сукупні втрати армії рф у війні проти України збільшились ще 1000 бійців. Сили оборони України також знищили 12 танків, 16 бойових броньованих машин та більш як три десятки артилерійських систем. 

Головне