Таврійський напрямок: за добу ЗСУ знищили 567 окупантів, танки та склад БК

Таврійський напрямок: за добу ЗСУ знищили 567 окупантів, танки та склад БК

Російське окупаційне військо продовжує зазнати суттєвих втрат у смузі відповідальності ОСУВ "Таврія", який охоплює Авдіївський, Мар'їнський, Шахтарський та Запорізький напрямки. Лише за минулу доби Сили оборони України знищили тут 567 окупантів та майже 40 одиниць техніки, не включаючи до розрахунку збиті безпілотники. 

"Втрати ворога в озброєнні та військовій техніці минулої доби склали 37 одиниць. Зокрема, чотири танки, 12 бойових броньованих машин, 19 автомобілів та дві одиниці спецтехніки. Нейтралізовано або знищено 207 БпЛА різних типів", - йдеться у зведенні Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку.

Окрім того, минулої бойової доби зусиллями ЗСУ у ворога стало на один менше складів БК.

Таврійський напрямок: оперативна ситуація на ранок 30 січня

За вчорашні день в межах смуги відповідальності ОСУВ "Таврія" сталось майже пів сотні боєзіткнень. Російська армія здійснила три ракетних удари та 835 обстрілів з артилерії. 

  • Авдіївський напрямок. Українські захисник не припиняють стримувати противника, який ніяк не відмовиться від наміру взяти Авдіївку в оточення. Минулої доби воїни Сил оборон відбили більш як два десятка атак в районах Авдіївки, Очеретиного, Новобахмутівки, Степового та ще п'ять - поблизу Первомайського та Невельського.
  • Мар’їнський напрямок.  Під Георгіївкою, Побєдою та Новомихайлівкою відбито 22 атаки.

    Запорізький напрямок. Українські оборонці відбили ворожу атаку північніше села Приютне.
  • Шахтарський напрямок. Штурмових дій агресора на вказаній ділянці фронту 29 січня зафіксовано не було. 

Нагадаємо, на Лимано-Куп'янському напрямку було відбито 11 атак - це Синьківка, Табаївка, Терни та Серебрянське лісництво. Росіяни активно напередодні використовували винищувальну та бомбардувальну авіацію, а також артилерію. У Командуванні Сухопутних військ наголосили, що на вказаній ділянці у ворога відсутні проблеми з особовим складом, боєприпасами та гарматами.

Як писав "Ми-Україна" раніше, протягом минулої доби на фронті відбулося 70 бойових зіткнень. Російські війська намагалися наступати на восьми напрямках. 

Головне