Татарського вбив Путін, коли вторгся в Україну, - представник ГУР

Татарського вбив Путін, коли вторгся в Україну, - представник ГУР

Офіційний представник Головного управління розвідки України Андрій Юсов вважає, що в загибелі пропагандиста та "воєнкора" Владлена Татарського в Санкт-Петербурзі 2 квітня винуватий сам президент росії Володимир Путін.

Про це Юсов заявив в ефірі телемарафону.

"Владлена Татарського вбив Путін, коли вторгся в Україну і почав повномасштабне вторгнення після 24 лютого. І персональна відповідальність (лежить) на Путіні і на всьому його рашистському режимі, і за всі понад 175 тис. знищених рашистів, і за інших знищених зрадників, незалежно від того, чи вони загинули через "прикру випадковість", чи отримали справедливий вирок від внутрішніх сил опору чи держави Україна", - зазначив представник ГУР.

При цьому Юсов спрогнозував перспективи для "інших Татарських". За його словами, російським пропагандистам буде значно безпечніше в українських в'язницях, ніж в росії.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у центрі Санкт-Петербурга в кафе “Стріт-бар” трапився вибух, де у той же день виступав пропагандист Владлен Татарський. Він загинув, також є поранені. При цьому потужність вибухового пристрою у Санкт-Петербурзі становила понад 200 грам тротилу.

Пізніше в Санкт-Петербурзі затримали Дар’ю Трепову, яку підозрюють у причетності до вибуху в кафе та вбивстві пропагандиста Владлена Татарського. Раніше МВС росії оголосило Трепову у розшук. Картка з її даними з’явилася у понеділок у базі розшуку міністерства. Жінку затримали у квартирі знайомого її чоловіка. Вона приїхала до Петербурга з Москви, але затримуватись надовго не планувала – у неї були куплені квитки до Узбекистану.

Головне