Тарнавський: Україна вже отримала касетні боєприпаси від США

Тарнавський: Україна вже отримала касетні боєприпаси від США

Україна вже отримала обіцяні касетні боєприпаси від США. Однак поки що їх не використовували на полі бою.

Про це заявив командувач оперативно-стратегічного угрупування "Таврія" Олександра Тарнавського в інтерв'ю CNN.

"Ми щойно отримали їх, ми їх ще не використовували, але вони можуть докорінно змінити (ситуацію на полі бою - ред.)", - повідомив Тарнавський.

За його словами, російські окупанти розуміють, що отримавши ці боєприпаси, Україна буде матиме перевагу.

"Ворог відмовиться від тієї частини місцевості, де можна їх використовувати", - зазначив командувач.

Тарнавський також підкреслив, що рішення про те, на яких ділянках можна застосовувати касетні снаряди, буде приймати вище керівництво. Він наголосив на обмеженнях щодо використання боєприпасів. Командувач розповів, що їх використання заборонено в густонаселених районах, навіть якщо вони окуповані російськими військами.

"Росіяни думають, що ми будемо використовувати їх на всіх ділянках фронту. Це дуже неправильно. Але вони дуже стурбовані", - додав Тарнавський.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський прокоментував передачу касетних снарядів Україні від союзників. Він зазначив, що має бути справделивість на полі бою. За його словами, росія використовує постійно кластерні снаряди (тобто касетні боєприпаси) на території України.

“Воює (росія – ред.) виключно на нашій землі. Вбиває наших людей. І ту допомогу, яку ми можемо отримати від Сполучених Штатів Америки щодо рішення щодо кластерних снарядів – це на використання суто по військових цілях суто на тимчасово купованих територіях України”, – пояснив Зеленський на прес-конференції.

Президент також додав, що використання касетних боєприпасів буде знаходитись під контролем.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, міністр оборони у кулуарах саміту у Вільнюсі Олексій Резніков заявив, що Київ вважає використання касетних боєприпасів як можливість змінити правила гри в боротьбі з російськими військами.

Головне