Тарнавський: На Таврійському напрямку йде просування, ЗСУ знищують росіян із низки позицій 

Тарнавський: На Таврійському напрямку йде просування, ЗСУ знищують росіян із низки позицій 

На Таврійському напрямку Збройні сили України мають просування, російські війська вибиті з низки позицій.

Про це командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Сили оборони мають просування вперед на Таврійському напрямку. Ворог вибитий з низки позицій. Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби виконали 1283 вогневих завдань. За останню добу втрати ворога вбитими та пораненими склали майже три роти", - ідеться у повідомленні.

Було знищено 36 одиниць військової техніки ворога. Зокрема два танки, дев'ять ББМ, дві гармати Д-30, чотири одиниці БМ-21 “Град”, три БпЛА Supercam, БпЛА “Ланцет”, БпЛА “Орлан-10”, дві гармати 2А36 “Гіацинт-Б”, гармата 2С5 “Гіацинт-С”, зенітний ракетний комплекс “Панцир-С”, зенітний ракетний комплекс 9К330 “Тор”, дві самохідні артилерійські установки 2С3 “Акація”, станція РЕБ та автомобільна техніка. Також знищено два склади боєприпасів ворога і пункт управління.

Нагадаємо, що 2 липня, генерал Олександр Тарнавський заявив : “За останню добу втрати ворога вбитими та пораненими склали майже дві роти. Знищено 17 одиниць військової техніки противника. Зокрема, танк, протитанкова гармата МТ-12 “Рапіра”, МТЛБ, два БпЛА “Supercam”, БпЛА “Zala”, три гармати 2А36 “Гіацинт-Б”, станція РЕБ, зенітний ракетний комплекс 9К330 “Тор” та автомобільна техніка. Також було знищено чотири склади боєприпасів ворога”.

За його словами, підрозділи ракетних військ та артилерії на Таврійському напрямку протягом доби виконали 1 242 вогневих завдання.

Як писав “Ми-Україна” раніше, російська окупаційна армія у ніч проти 4 червня завдала чергового удару іранськими ударними БпЛА “Shahed” по території України.

Головне