Таліби обіцяють "завоювати Єрусалим" і просять Іран дати прохід до Ізраїлю, - ЗМІ

Таліби обіцяють

Представники радикального ісламістського руху "Талібан" звернулись до Ірану із проханням надати їм прохід до Ізраїлю, щоб допомогти угрупованню ХАМАС у бойових діях. Про це пишуть The Jerusalem Post та The Express.

За їхніми даними, таліби нібито попросили у країн Близького Сходу дозволу на прохід для "завоювання Єрусалиму", якщо також і Йорданія з Іраком вирішать підтримати їхні війська.

Як відомо, уряд "Талібану" наразі не визнає жодна країна. Відповідну заяву таліби зробили всього за кілька днів після того, як Ахмед Масуд -  лідер Фронту національного опору в Афганістані (основної групи, що бореться з талібами ) - заявив, що він готовий працювати з Ізраїлем у рамках мирної ініціативи.

Іран раніше цього дня висловив свою підтримку діям ХАМАС проти Ізраїлю.

Між тим ізраїльський прем'єр Біньямін Нетаньяху звернувся до жителів Гази із закликом терміново виїхати з території анклаву.

"Армія Ізраїлю негайно задіяє всю свою міць, щоб знищити ХАМАС. Ми помстимось за цей чорний день, перетворимо Газу на місто руїн", - наголосив він. 

Нагадаємо, кількість загиблих внаслідок атак ХАМАС по Ізраїлю перевищила 200 людей, ще понад 1100 осіб отримали поранення. Підконтрольне терористичному угрупованню Міністерство охорони здоров'я в секторі Газа заявило про 232 вбитих палестинця.

Як писав "Ми-Україна" раніше під сьогоднішнього нападу бойовиків на території Ізраїлю могла загинути одна громадянка України. Нині українська сторона перевіряє ці дані.

Головне