Тайвань виявив військові кораблі рф біля свого узбережжя

Тайвань виявив військові кораблі рф біля свого узбережжя

Тайвань виявив два російські військові кораблі біля свого східного узбережжя. Обидва прямували у бік тайванської військово-морської бази.

Про це повідомило інформаційне агентство Reuters. Як зазначається, після виявлення кораблів ВМС рф Тайвань направив свої літаки та кораблі для спостереження. Країна також активувала береговий ракетний комплекс.

У тайванському Міністерстві оборони зазначили, що два фрегати рушили у північному напрямку біля східного узбережжя острова. Потім російські кораблі покинули тайванську "зону реагування у південно-східному напрямку біля портового міста Суао, де знаходиться велика тайванська військово-морська база".

У вівторок, 27 червня, загін кораблів Тихоокеанського флоту росії зайшов у південну частину Філіппінського моря. Це відбулося для виконання завдань у рамках далекого морського переходу.

Нагадаємо, Тайвань заявив, що його Збройні сили завдаватимуть ударів по китайських літаках та кораблях, якщо ті увійдуть до 12-мильної зони біля острівної держави. Відповідну заяву зробив представник тайванського Міноборони генерал-майор Лінь Веньхуан. Він додав, що як тільки китайські військові кораблі або повітряні засоби перетинають серединну лінію Тайванської протоки вони негайно потрапляють у фокус уваги тайванської армії.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на Тайвані відбуваються щорічні навчання, під час яких імітується вторгнення Китаю в острівну державу та відпрацьовуються кроки подолання наслідків ймовірного нападу. Цьогоріч уперше “репетиція” включала у себе ракетний удар по Тайбею – столиці країни.

За сценарієм, який в країні репетирували у четвер, 11 травня, за вікном нібито 26 серпня 2025 року і армія КНР завдала ракетного удару по Тайбею, поціливши у житловий будинок. Навколо острову стоять китайські кораблі, скоро розпочнеться війна. Рятувальники, медики, групи захисту та студенти-медики відпрацьовували план дій на такий випадок: розбирали кранами завали, діставали “поранених” з фальшивих будівель та “постраждалого” автотранспорту.

Головне