Таїланд збирається повторно криміналізувати канабіс: що сталось

Таїланд збирається повторно криміналізувати канабіс: що сталось

Уряд Таїланду має намір прийняти закон, який заборонятиме вживання вживання канабісу в рекреаційних цілях. Як пише CNN, країна першою серед держав азійського регіону в липні 2022 року декриміналізувала цю рослину.

Пом'якшення законодавство спричинило бум прибуткової індустрії марихуани, яка обслуговує як місцеве населення, так і туристів. Втім новий консервативний коаліційний уряд, який прийшов до влади у Таїланді наприкінці року, заявив, що правила мають стати більше жорсткими і використовувати канабіс має бути дозволено виключно у медичних цілях.

Раніше цього тижня таїландський МОЗ представив проєкт закону, яким передбачені великі штрафи або навіть покарання у вигляді позбавлення волі на термін до одного року для тих, хто використовуватиме марихуану у рекреаційних цілях. Документом передбачається, що канабіс і продукти, пов'язані з ним, будуть обмежені лише медичними та оздоровчими цілями. 

Як відомо, медична марихуана легальна у Таїланді з 2018 року, але декриміналізація у червні 2022 році пішла ще далі і дозволила не лише вживати її у рекреаційних цілях, а і вирощувати вдома. Відтоді по усій країні з'явилися тисячі аптек, які торгують канабісом, а також інших підприємств, пов'язаних з цієї рослиною, таких як кафе, що спеціалізуються на марихуані та конопляні спа-салони. Декриміналізація стала головною принадою для туристів. 

У сусідньому Гонконгу, для прикладу, непсихоактивний канабіноїд поза законом, а у Сінгапурі зберігається смертна кара за торгівлю наркотичними речовинами.
 
Як писав "Ми-Україна" раніше, у грудні Верховна Рада ухвалила законопроєкт про легалізацію медичного канабісу у другому читанні. Для кого та як ліки з конопель зроблять доступними можна дізнатись за цим посиланням.

 

 

Головне