Тайбей б'є на сполох: Китай нарощує потенціал для швидкого завдання удару по Тайваню

Тайбей б'є на сполох: Китай нарощує потенціал для швидкого завдання удару по Тайваню

Китай нарощує потенціал, щоб швидко перетворити свої масштабні маневри поблизу Тайваню на повномасштабний напад. На цьому наголосила Служба безпеки острівної держави, пише Reuters.

"Вони наближаються дуже близько до Тайваню. Вони посилили свій тиск і скоротили час для нашої реакції. Вони нарощують свої можливості щодо перетворення військових навчань на конфлікт. Ці навчання становили для Тайваню більшу загрозу, ніж будь-коли раніше", - зазначив представник відомства на брифінгу.

Останні військові маневри ЗС КНР включали небачену досі кількість літаків - 153 одиниці, та 25 кораблів, які наблизились до 39-кілометрової прилеглої зони Тайваню.

Посадовець Служби безпеки Тайваню також повідомив про запуск Китаєм двох ракет у напрямку невизначеної території всередині країни під час навчань.

"Хоча цього разу вони не запускали ракети в бік Тайваню, вони провели тренування з ракетних пусків", - зауважив він.

Китайське Міноборони Китаю заяви Тайбея ще не коментувало. Водночас дещо раніше Управління у справах Тайваню КНР наголосила, що Пекін ніколи не відмовиться від можливості застосування сили щодо острівної держави, яку вважає свою територією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Китай хоче Тайбей, він має також повернути собі окуповану росією територію, - президент Тайваню

Як писав "Ми-Україна" раніше, КНДР офіційно проголосила Південну Корею "ворожою державою" після змін до Конституції.

Головне