Ворог істотно виснажений, але продовжує обстрілювати Бахмут, - військовий

Ворог істотно виснажений, але продовжує обстрілювати Бахмут, - військовий

Збройні Сили України виснажили армію російської федерації під Бахмутом. Втім, ворог має велику кількість снарядів, тому продовжує обстрілювати місто.
 
Про це в ефірі телеканалу "Ми-Україна" розповів солдат-гранатометник 5-го окремого штурмового полку ЗСУ Юрій Сиротюк "Мамай".

За його словами, останні дні росіяни активно атакують на півночі міста намагаючись відрізати дорогу з Хромова.

"Кожна піхотна атака росії супроводжується артилерійським обстрілом. Дуже важко українським піхотинцям, які на відкритій місцевості перебувають і зупиняють цю навалу за навалою. Дороги контролюються. На південному напрямку все місто контролюється. Будь-які спроби вийти і перерізати дорогу на Костянтинівку нічим не завершилися і атаки ворога "захлинулися". Дуже багато фейків просуваються. Ворог дуже істотно виснажений, але, на жаль, і далі має величезну кількість боєприпасів. Він і далі продовжує знищувати місто", - заявив військовий.

Сиротюк сказав, що противник мав частковий успіх на дорозі Часів Яр (біля Хромового) на минулому тижні, втім ЗСУ їх відкинули.

"Шляхів постачання є декілька. Ворог їх всіх відрізати не може, хоча ускладнюють ситуацію дощі, тому асфальтовані дороги тут важливі", - додав "Мамай".

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, для відновлення всієї інфраструктури України потрібно понад 400 мільярдів доларів США. Цю підтримку влада розраховує отримати від міжнародних партнерів.

Головне