На Бахмутському напрямку "вагнерівців" замінили на ВДВ, – військовий експерт

На Бахмутському напрямку

На Бахмутському напрямку російське командування вирішило замінити найманців ПВК "Вагнер" на ВДВ.

Про це в ефірі "Ми-Україна" повідомив військовий експерт Павло Нарожний.

"Інтенсивність атак падає. Це повʼязано з тим, що на Бахмутському, найбільш гарячому напрямку, вагнерівців замінили ВДВ, або вони працюють разом. Це більш якісні та підготовлені війська рф. У них є деякі успіхи, але це принципово не міняє ситуацію, наші війська тримаються", – зазначив він.

Нагадаємо, українські військові у п’ятницю, 7 квітня, відбили 40 атак російських окупантів на східних напрямках. Також бійці знищили склад боєприпасів та ворожий штурмовик, повідомляють вечірньому зверненні  Генштабі ЗСУ.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

“На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Серебрянського лісництва та Верхньокам’янського. Артилерійських обстрілів вже вкотре зазнали Макіївка, Невське, Діброва, Кузьмине, Білогорівка Луганської області та Спірне і Берестове на Донеччині”, – йдеться в повідомленні.

Водночас на Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, тривають бойові дії. Протягом доби росіяни вели безуспішні наступальні дії в районах Богданівки та Іванівського. ЗСУ відбили близько 14 атак противника на зазначеній ділянці. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Міньківка, Бахмут, Богданівка, Іванівське, Курдюмівка, Біла Гора, Новодмитрівка, Дружба та Диліївка Донецької області.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Іван Федеров розповів, як російські загарбники чинять тиск на ТОТ.

Головне