Сирський: ЗСУ зможуть звільнити Бахмут від окупантів

Сирський: ЗСУ зможуть звільнити Бахмут від окупантів

Збройні сили України зможуть звільнити місто Бахмут Донецької області від російських окупантів під час контрнаступу.

Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, передає ABC News.

Журналіст ABC News запитав командувача про те, чи він упевнений, що йому і довіреним йому військам вдасться звільнити місто Бахмут. На це Олександр Сирський відповів: "Так, звичайно. Впевнений".

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявив, що ситуація на Сході залишається напруженою. Російські загарбники продовжують переміщувати найбільш боєздатні частини на Бахмутський напрямок.

“Попри наступ наших військ на півдні та втрату території й населених пунктів на цьому напрямку, противник продовжує переміщувати окремі найбільш боєздатні частини на Бахмутський напрямок, поєднуючи ці дії з потужним артилерійським вогнем та ударами штурмової й армійської авіації по позиціях наших військ”, – зазначив він.

Водночас Сили оборони продовжують вести наступальні дії на окремих напрямках, займаючи панівні висоти, лісосмуги з метою поступового витіснення ворога з підступів до Бахмута.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Сирський розповів, що на Бахмутському напрямку українські захисники продовжують рух уперед на флангах. Окупанти втрачають позиції на тому напрямку.

Також речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий  розповів, що українські військові за останній час просунулися на флангах Бахмутського напрямку. Триває бойова робота на флангах.

“Ми маємо просування на Бахмутському напрямку. Там іде бойова робота по флангах, йде тиск на ворога. Після детального аналізу та верифікації ми надамо детальні дані по території, яку вдалося звільнити”, – сказав він.

Головне