Сирський: Ворог перейшов у наступ на Куп’янському напрямку

Сирський: Ворог перейшов у наступ на Куп’янському напрямку

Російські окупаційні війська перейшли в наступ на Куп’янському напрямку Харківської області. Біля Бахмута вони намагаються зупинити контрнаступ ЗСУ.

Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський, передає Military Media Center у Telegram-каналі. За його словами, оперативна обстановка на східному напрямку залишається складною.

При цьому з метою зупинити наступальні дії українських військ у районі Бахмута ворог активно перекидає на цей напрямок додаткові сили і засоби. Основу них складають частини повітряно-десантних військ.

Крім того, загарбники перейшли у наступ на Куп’янському напрямку. Вони поставили перед собою мету розгромити Сили оборони в районі Куп’янська. Також вони хочуть продовжити наступ вглибину українських бойових порядків.

"У таких непростих умовах відвідав бойові бригади нашого угруповання і зустрівся з командирами частин для корегування наших планів і вирішення на місці проблемних питань. Окремо з командирами відпрацювали і прийняли всі необхідні рішення для стабілізації обстановки на Лиманському напрямку", - розповів Сирський.

Водночас, як зазначив командувач, усі командири розуміють важливість поставлених завдань щодо знищення противника, продовження наступальних дій та утримання оперативної ініціативи на нашому боці. Вони продовжують рухатися вперед, крок за кроком звільняючи землю.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що наступ Сил оборони Україні на півдні триває. У цілому від його початку українське військо звільнило 179,5 кв. км. За її словами, просування за вказаний проміжок часу складає 9,25 км.

Головне