Сирією котиться хвиля протестів і демонстрацій: люди вимагають відставки Башара Асада (відео)

Сирією котиться хвиля протестів і демонстрацій: люди вимагають відставки Башара Асада (відео)

Протести у Сирії, які тривають на підконтрольному режиму півдні країні вже другий тиждень, набирають обертів. Як пише The Guardian, "демонстранти все більше не бояться закликати до усунення президента Башара Асада".

Так, у понеділок, 28 серпня, протестувальники перекривали дороги у місті Сувайда, яке є адміністративним центром однойменної провінції. Регіон залишається під контролем уряду після повстання в Сирії у 2011 році, саме тут проживає більшість друзив - етноконфесійної групи арабів.

На відеозаписі, який оприлюднила організація Suwayda24, можна побачити сотні людей на центральній площі міста з друзськими прапорами. Під час акції вони гучно скандували "Хай живе Сирія і геть Башара Асада".

https://twitter.com/suwayda24/status/1696080991075340669

"Протести, викликані зростанням цін на пальне та гнівом щодо економічної корупції та безгосподарності, швидко переросли в антиурядові демонстрації, включаючи неодноразові заклики до відставки Асада. Демонстрації неухильно зростають по всьому півдні Сирії", - йдеться у статті.

На плакатах, з якими виходять на протести мітингувальники, написаний текст резолюції Ради Безпеки ООН, якою передбачено створення перехідного уряду та звільнення тисяч людей, які були захоплені сирійським силовикам від того моменту, як протести вперше охопили країну 12 років тому.

Деякі протестувальники стояли з плакати з написом "Сирійці та українці страждають від одних і тих самих убивць".

Видання наголошує, що протести на півдні Сирії підтримали місцеві священнослужителів та деякі групи населення, такі як бедуїни, що є черговим ударом по режиму Асада.

https://twitter.com/suwayda24/status/1696434148334883041

За офіційним даними, сирійський фунт за це літо досягнув свого історичного мінімуму, впавши майже до 15 000 за долар на "чорному ринку", знецінившись утричі в порівнянні з його вартістю наприкінці 2022 року.

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями Сирія заявила про авіаудар Ізраїлю по міжнародному аеропорту Алеппо.

Головне