Сили оборони застосовуватимуть винищувачі F-16 на фронті вже навесні, - Резніков

Сили оборони застосовуватимуть винищувачі F-16 на фронті вже навесні, - Резніков

Сили оборони України застосовуватимуть винищувачі F-16 на фронті вже навесні 2024 року. Таку думку висловив міністр оборони Олексій Резніков.

"Я думаю, у наступному році (будуть F-16, – ред.), навесні. Я маю на увазі – вже в застосуванні. Бо на сьогодні дозвіл на навчання є, країни, які зголосилися навчати, є. І навіть вже є країни, які зголосилися передати нам F-16 після завершення навчання і підготовки інфраструктури", - зазначив Резніков.

Також очільник українського оборонного відомства пояснив, чому країни Заходу так довго відмовлялися обговорювати передачу Україні F-16. За його словами, союзники боялися ескалації. Також вони боялися, що передача винищувачів могла втягнути НАТО у війну з росією. Однак Україні вдалося переконати союзників, що вся зброя Альянсу не використовуватиметься по території рф.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно щонайменше 160 літаків F-16. Така кількість винищувачів не дасть змоги росії домінувати в повітрі.

Як повідомляли "Ми-Україна", речник Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що перша група найперспективніших українських пілотів вже відправились в Данію для навчання на F-16. Друга та третя групи незабаром також поїдуть навчатись на F-16.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.