Сили оборони України ведуть наступ південніше Бахмута, - Генштаб

Сили оборони України ведуть наступ південніше Бахмута, - Генштаб

На Бахмутському напрямку українські війська продовжують вести наступальні дії північніше та південніше міста Бахмут.

Про це повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямах", - поінформував він.

Речник зазначив, що українські воїни закріплюються на досягнутих рубежах та завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, а також здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

"У районі Старомайорського малий успіх закріплюється на досягнутих рубежах", - наголосив Ковальов.

Ворог продовжує чинити опір, здійснює переміщення підрозділів, активно застосовує резерви, додав він.

"На Бахмутському напрямку наші війська продовжують вести наступальні дії північніше та південніше міста Бахмут", - поінформував речник.

Водночас, за його словами, Сили Оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Куп'янському та Ламанському напрямках, де війська країни-агресора також чинять потужний опір, застосовують резерви, та зазнають значних втрат, адже тривають важкі бої.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, у середу ввечері, 23 серпня, у Тверській області впав приватний літак. Виявилося, що він належить засновнику ПВК “Вагнера” Євгена Пригожина. Він був у списку пасажирів літака. Всього в результаті аварії загинули 10 осіб. За деякими даними, літак Пригожина могла збити російська ППО.

Головне