Сибіга про передачу Україні F-16: Нам потрібно не лише навчити пілотів

Сибіга про передачу Україні F-16: Нам потрібно не лише навчити пілотів

Президент України Володимир Зеленський тримає на особистому контролі процес передачі винищувачів F-16. Про це "Ми-Україна" розповів заступник керівника Офісу президента України Андрій Сибіга.

За його словами, для передачі винищувачів Україні потрібно не лише навчити пілотів та інженерів, також необхідно підготувати відповідну інфраструктуру.

"Підготовка будь-якої сторони щодо опанування такої складної техніки як літаки F-16 безумовно має кілька складових. Це бойова підготовка пілотів. Друга складова - це інженерний склад, тобто люди, які будуть забезпечувати логістику, необхідне функціонування баз, де будуть розміщені F-16. Ну і звичайно інфраструктура, це теж потрібно пам'ятати. Що має бути створена відповідна інфраструктура. За цими напрямками відбувається робота. Президент тримає це на особистому контролі", - наголосив Сибіга.

При цьому він висловив думку, що всі ці складові будуть реалізовані найближчим часом.

"Мені здається, що всі необхідні кроки будуть найближчим часом здійснені для того, щоб всі необхідні елементи виконувалися вчасно. Де необхідно - з випередженням. Ми чітко розуміємо зараз роль більшості держав нашої коаліції в тому чи іншому елементі з підготовки пілотів", - зазначив заступник керівника ОПУ.

Як повідомляли "Ми-Україна", прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре підтвердив, що його країна передає Україні західні винищувачі F-16 та системи протиповітряної оборони IRIS-T.

Головне