Святкування Рош га-Шана в Умані: ізраїльська поліція прибула в Україну

Святкування Рош га-Шана в Умані: ізраїльська поліція прибула в Україну

В Україну на період святкування Рош га-Шана в Умані прибули співробітники поліції Ізраїлю. Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України.

У відомстві наголосили, що всі необхідні служби працюватимуть у посиленому режимі під час святкування Рош га-Шана.

"Поліція Ізраїлю прибула до Умані на період святкування Рош га-Шана. Спільно з українськими поліцейськими вони несуть службу в місцях паломництва хасидів. Вже сьогодні іноземні колеги заступлять на патрулювання разом із українськими поліцейськими та військовослужбовцями Національної гвардії", - зазначили у МВС.

Також у Міністерстві повідомили, що протягом доби український кордон перетнули 8 726 паломників-хасидів. В цілому в Україні цього року очікують близько 30 тисяч паломників.

Крім того зазначається, що на період з 12 по 19 вересня в Умані розгорнуто зведений загін ГУ ДСНС України у Черкаській області, працює пересувний пункт управління ДСНС, тактичний пожежний робот, кінологічний розрахунок та розрахунок на спеціальній машині радіаційної та хімічної розвідки.

"У місцях масового скупчення паломників здійснюється цілодобове чергування на семи постах. Додатково залучено піші патрулі ДСНС", - повідомили у МВС.

У той же час очільник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець повідомив, що станом на ранок четверга, 14 вересня, в Умань вже прибули понад 22 тисячі паломників-хасидів.

"На ранок до міста вже прибули близько 22 тис. паломників. Переважно з Ізраїлю, США та низки європейських країн", - зазначив Табурець.

Як повідомляли "Ми-Україна", в Умані Черкаської області посилили заходи безпеки. Зокрема, впровадили заборону на продаж алкоголю і піротехніки.

Головне