Світоліна перемогла білоруску Азаренко та вийшла до чвертьфіналу Wimbledon

Світоліна перемогла білоруску Азаренко та вийшла до чвертьфіналу Wimbledon

Українська тенісистка Еліна Світоліна пробилася до чвертьфіналу фіналу Wimbledon 2023 року. Вона здобула перемогу над білорускою Вікторією Азаренко.
 
У неділю, 9 липня, Леся Цуренко (№60 WTA) програла представниці США Джесіці Пегулі (№4 WTA) у 1/8 фіналу "Вімблдону" – 1:6, 3:6, а Світоліна (№ 76 WTA) у 3- сетовому матчі-трилері перемогла нейтральну спортсменку з Білорусі Вікторію Азаренко (№20 WTA) з рахунком 2:6, 6:4, 7:6(9).

Світоліна вперше у кар’єрі обіграла Азаренко, до цього українка програвала їй п’ять  разів поспіль.

У першому сеті білоруска діяла впевненіше і була кращою на корті. Вона зробила два брейки, не програла жодної своєї подачі і виграла сет – 6:2.

У другій партії Світоліна одразу програла свою подачу (0:2), але змогла повернутися у матч зворотнім брейком – 2:2. Однак, після цього поступово Еліна почала отримувати перевагу, за рахунку 4:3 на свою користь українка ледь не зробила брейк. Але зрештою змогла взяти подачу суперниці за рахунку 5:4 – другий сет Еліна виграла 6:4.

Старт третьої партії залишився за Світоліною, вона повела 3:0 з брейком. Але одразу Азаренко відповіла своїм ривком у три гейми – 3:3. У підсумку, матч дійшов до тайбрейку за рахунку 6:6.

На тайбрейку у вирішальному сеті Світоліна програвала 4:7, однак тенісистка змогла виграти чотири очки поспіль – 8:7. Після цього Еліна заробила першою матчбол (9:8), а з другого матчболу закрила гру – подала ейс і виграла 11:9.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Англія стала чемпіоном молодіжного Євро-2023.

Головне