Світоліна перемогла росіянку і вийшла у третє коло US Open

Світоліна перемогла росіянку і вийшла у третє коло US Open

Перша ракетка України Еліна Світоліна здобула другу перемогу на американському Грендслемі US Open. Тенісистка обіграла нейтральну росіянку Анастасію Павлюченкову за 2 години 46 хвилин - 5:7; 6:4; 6:4.

У вирішальному сеті Еліна вела 4:0, але суперниця відіграла три гейми поспіль. У десятій грі Світоліна заробила свій перший матч-бол - 5:4 (40:30), однак реалізувала лише третій - 6:4.

До другого кола на US Open-2023 пройшли лише дві з п'яти українок: крім Світоліної це вдалося також і Лесі Цуренко. Однак після вильоту Цуренко від "нейтральної" тенісистки Єкатеріни Алєксандрової на турнірі залишилася лише Світоліна.

Суперницею Світоліної у другому колі стала Павлюченкова, з якою українка зустрічалася перед цим п'ять разів. За особистими зустрічами перевага була за росіянкою, при цьому саме Світоліна здобула перемогу в останньому поєдинку, що відбувся у вересні 2020-го.

Довідка.

US Open - заключний турнір Великого шолому у сезоні. Відбувається у Нью-Йорку на покритті "хард". Цього року загальний призовий фонд Відкритого чемпіонату США - $65 млн. Переможці у чоловічому та жіночому одиночному розрядах отримають по $3 млн, а фіналісти - по $1,5 млн.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у липні в Чехію не впустили російську тенісистку, яка прямувала на турнір.  спортсменка прямувала до столиці Чехії для участі у турнірі WTA. Проте правоохоронці заборонили їй в’їзд у країну.

Головне