Світло по 6 грн за кіловат: Галущенко розповів, чи зросте тариф з квітня

Світло по 6 грн за кіловат: Галущенко розповів, чи зросте тариф з квітня

Тарифи на електроенергію в Україні упродовж поточного опалювального сезону зростати точно не будуть. Ба більше, як розповів голова Міненерго Герман Галущенко, жодних планів щодо їх підвищення і після квітня у відомства нема.

Так міністр прокоментував нещодавню заяву нардепа Сергія Нагорняка, який входить до Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, про зростання тарифу на світло до майже 6 грн за кіловат вже цьогоріч. 

"Я завжди закликаю, коли різного роду відбуваються маніпуляції, звертатися до офіційних джерела. Офіційні джерела говорять, що ми не плануємо підвищення тарифів протягом цього опалювального сезону. Відповідні рішення прийняті - є постанова, яка діє до кінця квітня і якою встановлено відповідний рівень тарифів", - пояснив Галущенко в ефірі марафону "Єдині новини".

На питання, чи готуватись українцям до підвищення тарифу на світло з квітня, він відповів: "таких планів на сьогодні, проєктів та обговорень не існує".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вперше проходить опалювальний сезон за рахунок газу власного видобутку

Нагадаємо, напередодні очільник українського уряду Денис Шмигаль заявив, що тарифи для населення цієї зими змінювати не будуть. Він наголосив - поки тариф на електроенергію для населення залишиться на рівні 2 гривень 64 копійок за кВт⋅год.

Як писав "Ми-Україна" раніше, наприкінці 2023 року Кабмін скасував мораторій на відключення від комунальних послуг та нарахування пені за борги. У Міненерго пояснили, що на сьогодні споживачі в Україні заборгували за спожиту електроенергії мільярди гривень, при цьому найбільші борги фіксуються в областях, які безпосередньо не зазнали впливу бойових дій. Відключення повернули для покращення платіжної дисципліни. 

 

Головне