Світлану Гринчук призначили очільницею Мінекології

Світлану Гринчук призначили очільницею Мінекології

Верховна Рада України призначила Світлану Гринчук новою міністеркою захисту довкілля та природних ресурсів.

За це рішення проголосували 246 депутатів.

На сайті Міністерства енергетики Гринчук описана як експертка в галузях енергетики, зміни клімату та охорони навколишнього середовища. Вона має досвід роботи в урядових структурах (Секретаріат Кабміну, Міндовкілля), міжнародних фінансових організаціях (Світовий банк), а також у міжнародних проєктах технічної допомоги (GIZ, USAID). Вона брала участь у переговорах в межах ООН, Енергетичного Співтовариства та OECD.

Гринчук має фінансово-економічну освіту, здобуту в Чернівецькому торговельно-економічному інституті (КНТЕУ), а також науковий ступінь кандидата економічних наук.

Під час роботи в Міндовкіллі вона була відповідальна за ратифікацію та реалізацію Паризької кліматичної угоди, а також за дотримання Україною міжнародних зобов’язань за Кіотським та Монреальським протоколами. У 2022 році обіймала посаду заступника міністра захисту довкілля з питань євроінтеграції.

Вона керувала питаннями зміни клімату, євроінтеграції, сталого розвитку, енергоефективності та кліматичних фінансів, також працювала радницею міністра фінансів та прем'єр-міністра України.

До призначення в Міндовкілля з 2023 року очолювала Офіс підтримки реформ при Міністерстві енергетики.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Верховна Рада призначила Стефанішину віцепрем'єркою і главою Мін'юсту.

Головне