"Свідоме інсценування": німецька Bild оцінила фото Пригожина в трусиках

Фото Євгена Пригожина в трусах, яке днями з'явилось у мережі, журналісти німецької газети Bild вважають інсценуванням. На їхню думку, свідоме вкидання цієї світлини, цілком ймовірно, є елементом інфокампанії, спрямованої проти російського політичного та військового керівництва.

Метадані фотографії свідчать про те, що знімок був зроблений о 7:24 ранку 12 липня.

"Чому мультимільйонер, шикарну віллу якого щойно взяли штурмом російські силовики, виглядає таким смішним, – запитують здивовані оглядачі. Поширюючи таке фото, Кремль хоче його ще більше дискредитувати? Це малоймовірно: скоріше це свідома інсценізація самого боса "Вагнера", - пише видання.

На підтвердження своєї версії автори матеріалу наводять неодноразову критику вищого командування російського Міноборони, особливо очільника відомства Сергія Шойгу та керівника Генштабу Валерія Герасимова. Пригожин критикував їх як за недбале ставлення до солдат, так і за прагненні до наживи.

Ще однією причиною публікації фото "у трусиках" могла стати спроба відвернути увагу людей від "фотографії з його вілли у Санкт-Петербурзі, які нещодавно опублікувала ФСБ". Також таким чином він вкотре демонструє свою близькість до російських солдатів та найманців його ПВК. Хоча у Bild зазначають, що "близькість до фронту це ​​лише частка правди: Пригожин, ймовірно, недовго перебував на фронті, і, ймовірно, їздив туди лише на короткі поїздки, щоб помістити своє обличчя в камеру".

"Отже, тепер фото лідера ПВК "Вагнер" у трусах, одразу після підйому: те, що на перший погляд здається смішним, мабуть, покликане підкреслити різницю між Пригожиним та ненависною йому кремлівською елітою", - вказано у статті.

Як писав "Ми-Україна" раніше, “Беларускі Гаюн” повідомив про прибуття великої колони ПВК “Вагнер” в Білорусь.

Головне