Супутники зафіксували наслідки удару ЗСУ по порту "Кавказ" та порому "Конро Трейдер"

Супутники зафіксували наслідки удару ЗСУ по порту

Супутникові знімки, оприлюднені радіо Свобода, демонструють наслідки успішної операції Сил оборони України, проведеної 22 серпня у порту Кавказ Краснодарського краю рф.

На фотографіях, зроблених супутником Planet Labs 23 серпня, чітко видно знищений російський пором "Конро Трейдер". Поруч з ним помітні кілька менших суден, які, ймовірно, також зазнали пошкоджень під час атаки.

Крім того, знімки зафіксували значні руйнування портової інфраструктури. Зокрема, видно пошкоджену ділянку залізничної колії, що веде до води. На території порту помітні сліди масштабної пожежі, а біля берегової лінії зафіксовано скупчення пожежних машин.

На знімках Planet Labs за 23 серпня зафіксовано знищений пором, декілька невеликих суден, що стоять неподалік та пошкоджену інфраструктуру.

Нагадаємо, Харків відзначає свою 370-ту річницю в умовах воєнного часу, що суттєво впливає на формат святкування. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив голова Харкова Ігор Терехов.

Як писали "Ми-Україна" раніше, після завершення планового ремонту та заміни ядерного палива до енергосистеми України було підключено ще один атомний блок. Це забезпечить додаткові 1000 МВт потужності та допоможе уникнути обмежень електропостачання для споживачів.

Головне