Суперник став союзником: конкурент Ердогана на виборах закликав голосувати за чинного лідера 

Суперник став союзником: конкурент Ердогана на виборах закликав голосувати за чинного лідера 

Один з кандидатів на президентських виборах у Туреччині - Сінан Оган - закликав своїх прибічників у другому турі віддати свої голоси за нинішнього главу держави Реджепа Тайїпа Ердогана. Як пише Reuters, таким чином конкурент Ердогана створив додаткові проблеми для кандидата від опозиції Кемаля Киличдароглу у другому турі голосування, який відбудеться 28 травня.

Сінан Оган, жорсткий націоналіст, маловідомий широкому загалу до участі у виборчих перегонах, отримав 5,2% підтримки у першому турі. Низка аналітиків відразу назвали його "творцем королів", тобто тією людиною, яка має суттєвий вплив на те, хто прийде до влади, але при цьому сам прийти до влади не може.

"Я заявляю, що ми підтримаємо кандидата від Народного альянсу Реджепа Тайїпа Ердогана у другому турі", - заявив Оган на прес-конференції в Анкарі.

Він додав, що Киличдароглу "зміг переконати нас у майбутньому", а рішення підтримати Ердогана ґрунтується на принципі його "безперервної боротьби проти тероризму".

Чинний турецький лідер висловив задоволення підтримкою Огана.

"Я вірю, що цей союз сил буде корисним для нашої країни і народу", - заявив Ердоган, додавши, що він і Оган згодні з багатьох питань, включаючи боротьбу з тероризмом, а також відносини з тюркськими державами.

Нагадаємо, вибори президента Туреччини пройшли 14 травня. Жоден з кандидатів не набрав більш як 50% голосів, а тому в країні оголосили другий тур.

Після першого туру Киличдароглу заявив, що не збирається програвати у другому турі виборів, щоб не віддати країну у руки “фальшивого світового лідера”, який плазує перед росією.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ВПС США розповіли, що на поставку західних винищувачів F-16 в Україну піде “у найкращому випадку кілька місяців”.

Головне