Суми затягло димом: містянам радять не виходити на вулицю

Суми затягло димом: містянам радять не виходити на вулицю

Жителі міста Суми вранці 3 жовтня спостерігають значне задимлення. В місцевій ОВА назвали причини цього явища.

Задимленість у Сумах є прямим наслідком ворожих обстрілів. В результаті атак противника в околицях міста спалахнули пожежі, які охопили суху рослинність. Ситуація призвела до поширення диму на територію обласного центру.

Наразі підрозділи Держслужби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) активно працюють над локалізацією та ліквідацією осередків загоряння. Рятувальники докладають усіх зусиль, щоб якнайшвидше взяти ситуацію під контроль та мінімізувати наслідки пожеж.

З огляду на несприятливу екологічну ситуацію, Сумська ОВА звернулася до мешканців з рекомендацією обмежити своє перебування на вулиці. Також жителям міста радять зачинити вікна у своїх оселях, щоб зменшити потрапляння диму всередину приміщень.

Нагадаємо, у Києві 2 жовтня погіршилася якість повітря через пожежі в екосистемі області та транскордонний вплив. Підвищену концентрацію пилу зафіксували у Подільському, Шевченківському і Голосіївському районах столиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пилова буря в Україні: в МОЗ надали рекомендації, як вберегтися

Як писав "Ми-Україна" раніше, наприкінці вересня Україна зазнала впливу потужної пилової бурі, що зародилася в районі Каспійського моря на території рф. Це атмосферне збурення спочатку охопило східні області нашої країни, а вже наступного дня, 1 жовтня, досягло столиці. Ситуація ускладнилася тим, що разом із хмарами пилу до України надійшов дим від масштабних лісових пожеж, які виникли у прикордонних з нашою державою російських регіонах. 

Головне