Суддя, який збив нацгвардійця, може сісти на 10 років, - ДБР

Суддя, який збив нацгвардійця, може сісти на 10 років, - ДБР

Суддя Олексій Тандир, який насмерть збив військовослужбовця Національної гвардії на блокпосту в Києві, може сісти на 10 років.

Про це повідомила радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"ДТП скоєне у стані алкогольного сп’яніння. Якщо це буде доведено в суді, людина може на 10 років позбавитися волі і ще на декілька років позбутися водійських прав. Це провадження ще й про те, що у нас немає обраних і тих, кому вдастся уникнути покарання. Ми не затягуємо процес. Усе відбувається у визначених термінах", - наголосила Сапьян.

Нагадаємо, колишньому судді Олексію Тандиру, який насмерть збив нацгвардійця на блокпосту в Києві, продовжили запобіжний захід. Таке рішення ухвалив Печерський районний суд Києва. Як зазначається, Тандир перебуватиме під вартою до 26 серпня 2023 року.

Сам екс-суддя у залі суду заявив про грубе порушення принципу презумпції невинуватості через повідомлення ДБР, ЗМІ та активістів щодо алкогольної експертизи. Крім того, він попросив суд дізнатися, чому через два місяці після відбору досі немає результатів алкогольної експертизи.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя голову Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира, який збив на смерть нацгвардійця на блокпосту. ВРП підтримала клопотання заступника Генерального прокурора. Тандира відсторонили до 25 липня, тобто до закінчення досудового слідства. Рішення підтримали усі 13 членів ВРП.

Головне