Суддю Тандира, який збив військового на блокпосту, залишили під вартою

Суддю Тандира, який збив військового на блокпосту, залишили під вартою

Суддю Олексія Тандира, який на смерть збив військовослужбовця на блокпосту в Києві, залишили під вартою ще на 48 діб, тобто до 25 грудня. Відповідне рішення ухвалив Святошинський районний суд Києва у п'ятницю, 27 жовтня.

Прокурор заявив, що Тандира звинувачують за ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України.

Колишній суддя не визнав себе винним за обвинуваченнями, які висунули прокурори. Потім він визнав, що своїми діями заподіяв шкоди потерпілим, тобто родині загиблого військового Національної гвардії України.

Нагадаємо,у ніч проти 26 травня суддя Олексій Тандир, тоді голова Макарівського районного суду Київської області, збив на блокпосту у Києві співробітника Національної гвардії Вадима Бондаренка. Від травм 23-річний військовий загинув на місці. У ДБР офіційно підтвердили, що суддя був п'яний, коли збив нацгвардійця.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, 16 серпня дружина нацгвардійця, якого у травні збив п’яний суддя Олексій Тандир, заявила про отримання анонімних переказів від родини підозрюваного. Анна Бондаренко розповіла, що на її картку чотирма платежами надійшли 18 000 гривень. Дізнавшись, що кошти могли бути від родини Тандира, Анна вирішила повернути їх адвокатам судді.

Головне