Суд заочно засудив поплічника Кадирова за утримання 500 заручників під час боїв за Київ

Суд заочно засудив поплічника Кадирова за утримання 500 заручників під час боїв за Київ

За матеріалами СБУ та Нацполіції, суд заочно засудил воєнного злочинця Данііла Мартинова, який під час боїв за Київ утримував майже 500 заручників у медичній установі. 

Про це повідомляє Служба безпеки України та Національна поліція України.

Згідно зі слідством СБУ та Нацполіції, Данііл Мартинов, колишній заступник начальника управління росгвардії по Чеченській республіці, був заочно засуджений за масові катування цивільних під час захоплення Бородянського психоневрологічного інтернату з геріатричним відділенням у березні 2022 року.

Мартинов особисто командував загонами “кадирівців”, які взяли в заручники 500 осіб, серед яких діти, хворі пацієнти та персонал установи. Окупанти замінували підходи до інтернату та використовували його як вогневу позицію для розміщення артилерійських установок та реактивних систем “Град”, з яких вели обстріли навколишніх селищ.

Під час звільнення громади, залишки його загону втекли до рф, кинувши поранених бойовиків і військову техніку.

Суд визнав Мартинова винним за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, жорстоке поводження з військовополоненими або цивільним населенням). Термін ув'язнення буде розпочато з моменту фактичного затримання засудженого. Спеціальне розслідування здійснювалося за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України затримала у Запоріжжі 22-річного колишнього військовослужбовця строкової служби, який працював на російську воєнну розвідку.

Головне