Суд заборонив вісім проросійських організацій, які готували держпереворот у 2022 році

Суд заборонив вісім проросійських організацій, які готували держпереворот у 2022 році

В Україні ліквідували вісім проросійських організацій, які готували державний переворот в Україні у 2022 році, їх координував екснардеп Віктор Медведчук. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Цих громадських організацій планували держпереворот, сподіваючись допомогти рф захопити Київ, а згодом і всю територію України.

Суд постановив заборонити та примусово розпустити:

  • Міжнародну громадську організацію "Ми народ України";
  • Всеукраїнську громадську організацію "Всеукраїнське гетьманське козацтво імені Івана Богуна";
  • "Соборне козацтво" та осередки організації. 

"У разі відмови - зловмисники мали намір захопити ключові держустанови у Києві та інших регіонах держави. Для цього планували сформувати бойові групи, до складу яких мало увійти понад півтисячі озброєних осіб", - йдеться в повідомленні.

Під час "з’їзду" вони планували оголосити ультиматум вищому військово-політичному керівництву України щодо "відсторонення від влади".

Нагадаємо, експерт авіації Анатолій Храпчинський заявив, що дії Сил оборони України у Криму спрямовані на засліплення ворога та підготовку до отримання літаків F-16. Він підкреслив важливість вибивання ворожої системи протиповітряної оборони для успішного проведення операцій.

Як писали "Ми-Україна" раніше, провідною темою Ukraine Recovery Conference 2024, яка відбулася в Берліні, було залучення іноземного бізнесу до процесу відбудови нашої держави. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповіла директорка Департаменту економічної дипломатії МЗС України Людмила Єніна.

Головне