Суд виніс вирок посадовцю ТЦК на Прикарпатті, в якому фіктивно служили місцеві футболісти

Суд виніс вирок посадовцю ТЦК на Прикарпатті, в якому фіктивно служили місцеві футболісти

Калуський райсуд Івано-Франківської області виніс вирок у резонансній справі про фіктивну службу футболістів у військкоматі. За матеріалами розслідування Державного бюро розслідувань було засуджено командира роти охорони місцевого ТЦК та СП.

Як інформує ДБР, слідство встановило, що у підрозділі обвинуваченого числилися сім осіб - гравці та тренери місцевої професійної футбольної команди. Ці люди фактично не з'являлися на службу та не виконували жодних військових обов'язків. Попри це, вони незаконно отримали від держави майже 1,5 мільйона гривень матеріального забезпечення.

Суд визнав посадовця винним у недбалому ставленні до військової служби. 

"Врахувавши щире каяття обвинуваченого і те, що він повністю відшкодував завдані державі збитки, суд призначив йому штраф у розмірі 221 000 грн.", - йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування, яке ДБР завершило у квітні цього року, фігуранта було відсторонено від виконання обов'язків. Наразі його переведено на службу в інший підрозділ.

Нагадаємо, днями працівники ДБР знову затримали колишнього керівника Рівненського ТЦК та повідомили йому четверту підозру. На цей раз його підозрюють у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України, зокрема в умисному сприянні громадянам уникати мобілізації та військової служби в умовах воєнного стану.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у серпні співробітники ДБР та Нацполіції викрили організовану злочинну групу, яка займалася організацією борделю в Павлограді. Серед фігурантів двоє співробітників ДСНС, один нацгвардієць та цивільна особа.

Головне