Суд виніс вирок двом колаборантам за співпрацю з окупантами

Суд виніс вирок двом колаборантам за співпрацю з окупантами

За матеріалами Служби безпеки України було винесено вирок двом колаборантам, які співпрацювали з російськими окупантами в Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

Одна з засуджених - жінка з міста Костянтинівка на Донеччині. Вона збирала інформацію про розташування українських військ для російського ГРУ. Перебуваючи на зв'язку з командиром ворожої групи, вона обходила місцевість, фіксуючи позиції ЗСУ поблизу лінії фронту.

Зібрану інформацію окупанти планували використовувати для здійснення авіаційних та ракетно-артилерійських ударів по українських військових. Завдяки своєчасним діям СБУ, яка затримала зловмисницю у січні 2024 року, плани агресора були зірвані. Суд визнав її виною та засудив до 14 років позбавлення волі.

Другий засуджений – колишній працівник агрокомпанії у Сватівському районі Луганщини. Після захоплення окупантами його міста, він облаштував на власному подвір'ї СТО для ремонту військової техніки рф.

Крім того, він перевозив на передову особовий склад, боєприпаси та будматеріали для облаштування ворожих траншей. Для цього він використовував транспорт, викрадений з автопарку сільгосппідприємства.

Плануючи “легалізуватися” як переселенець у місті Бориспіль на Київщині, був також виявлений та затриманий співробітниками СБУ. Суд виніс йому вирок у 13 років позбавлення волі.

Обох засуджених визнано винними за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Розслідування проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва обласних прокуратур.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала двох агентів ФСБ, які діяли в Одеській та Дніпропетровській областях, коригували ракетно-дронові удари рф по військовій інфраструктурі ЗСУ.

Головне