Суд у рф заочно заарештував Гройсмана та Клімкіна

Суд у рф заочно заарештував Гройсмана та Клімкіна

Басманний районний суд Москви заочно заарештував колишнього прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та ексміністра закордонних справ Павла Клімкіна. Про це повідомляє пресслужба московських судів.

Крім того, заочно заарештовані колишній міністр фінансів України Олександр Шлапак та генерал-лейтенант ЗСУ Ігор Довгань. 

Їм інкримінують частину 1 статті 356 КК росії ("застосування заборонених засобів і методів ведення війни"), вони оголошені рф у міжнародний розшук.

У соцмережах шириться інформація що в розшук також оголошено заступника командувача сухопутних військ ЗСУ Олександра Нестеренка та заступника командувача військ оперативного командування "Південь" Владислава Ліщинського.

Нагадаємо, що голова Комітету з питань правової політики Денис Маслов прокоментував можливість затримання Інтерполом російських високопосадовців, звинувачених у воєнних злочинах, на території російської федерації.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід народному депутат Миколі Тищенку, якого підозрюють у незаконному позбавленні волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі.

Головне