Суд поновив Ірину Фаріон на посаді професорки "Львівської політехніки"

Суд поновив Ірину Фаріон на посаді професорки

Львівський апеляційний суд постановив поновити Ірину Фаріон на посаді професорки кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки.

Фаріон просила скасувати рішення суду першої інстанції, який відмовився поновити її на посаді професора кафедри української мови та виплатити їй середній заробіток за півроку.

Також на користь науковиці мають стягнути понад 123 тисяч гривень за період вимушеного прогулу.

"Визнати незаконним та скасувати наказ ректора НУ “Львівська політехніка” від 15 листопада 2023 року про звільнення Фаріон Ірини Дмитрівни з посади професорки кафедри української мови з 16 листопада 2023 року та наказ ректора від 28 листопада 2023 року про внесення змін до наказу від 15 листопада. Поновити Ірину Фаріон на посаді професорки кафедри української мови з 24 листопада 2023 року", – йдеться у постанові.

Постанова апеляційного суду ще може бути оскаржена у Верховному Суді. Представник "Львівської політехніки" заявив, що очікує на повний текст рішення, а тоді будуть думати про наступні кроки.

Нагадаємо, у Харкові знову зросла кількість жертв після удару окупантів по гіпермаркету "Епіцентр" 25 травня. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Чехія звернулась із закликом до союзників, які обіцяли взяти участь у так званій чеській ініціативі із закупівлі снарядів для ЗСУ, виконати взяті на себе зобов'язання. На сьогодні це зробили лише чотири держави, заявила очільниця чеського оборонного відомства Чехії Яна Чернохова, пише Euractiv.

 

 

Головне