Суд поновив громадянина рф Богдана Львова на посаді судді Верховного суду

Суд поновив громадянина рф Богдана Львова на посаді судді Верховного суду

Київський окружний адміністративний суд прийняв рішення поновити Богдана Львова, який має російський паспорт, на посаді судді Верховного суду.

Про це повідомляє Радіо Свобода. 

10 січня Київський окружний адміністративний суд задовольнив позов ексголови Касаційного господарського суду Богдана Львова щодо його поновлення на посаді судді. Також суд схвалив виплату зарплати Львову за період його відсутності на роботі як "вимушений прогул".

У Верховному суді відмовились розголошувати, чи мають намір подавати апеляцію на вирок Київського окружного адмінсуду.

Довідка.

  • У вересні 2022 року "Схеми" виявили, що Богдан Львов отримав громадянство російської федерації більше 20 років тому, використовуючи довідку військовослужбовця, і пізніше відновив свій паспорт у 2012 році, коли виповнилося 45 років. Сам він це заперечував.
  • Служба безпеки України повідомила Верховний суд про те, що у Львова є громадянство росії.
  • У жовтні, на підставі цього, голова Верховного суду виключив Львова зі складу суддів Верховного суду.
  • Після оприлюднення розслідування на сайті президента з'явилася петиція щодо позбавлення Львова українського громадянства, яка набрала 25 000 підписів. У відповідь на це президент Володимир Зеленський доручив Комісії з питань громадянства при Офісі президента провести перевірку наявності підстав для анулювання українського громадянства Богдана Львова.
  • Про результати розгляду цього питання публічно не повідомлялося ані в Офісі президента, ані в Державній міграційній службі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, страйк польських фермерів і перевізників досі триває на кордоні з Україною. Зараз на території Польщі у напрямку до України чекає майже 950 вантажівок.

Головне