Суд подовжив запобіжний захід судді Тандиру

Суд подовжив запобіжний захід судді Тандиру

Київський апеляційний суд залишив під вартою суддю Олексія Тандира, якого обвинувачують у скоєнні смертельної ДТП на блокпосту. Він залишиться під вартою до 12 квітня.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Ухвалено таке рішення після розгляду апеляційної скарги захисників обвинуваченого. Вони пропонували замінити запобіжний захід на домашній арешт, але суд відхилив їхню вимогу, погодившись з доводами прокурора.

Обвинувачений залишається під вартою до 12 квітня 2024 року за підозрою у порушенні правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп'яніння, що призвело до смерті потерпілого.

Досудове розслідування завершено у серпні 2023 року, а справа перебуває на розгляді суду.

Нагадаємо, у ніч проти 26 травня суддя Олексій Тандир, тоді голова Макарівського районного суду Київської області, збив на блокпосту у Києві співробітника Національної гвардії Вадима Бондаренка. Від травм 23-річний військовий загинув на місці. У ДБР офіційно підтвердили, що суддя був п'яний, коли збив нацгвардійця.

Згодом суддю відправили за ґрати та звільнили з посади. Захист Тандира, якого звинувачують у ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України, стверджує, що їхній підзахисний не був п'яний під час наїзду на військового, що призвело до смерті останнього.

Також Тандир розлучився зі своєю дружиною та переписав усе майно на неї. Адвокати потерпілої родини вважають, що таким чином Тандир намагається приховати свої статки та не виплачувати компенсацію рідним військового, якого він убив.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Польща запропонує Євросоюзу запровадити санкції на сільськогосподарську продукцію з росії та Білорусі.

Головне