Суд оштрафував Трампа на ще $10 000: за що цього разу

Суд оштрафував Трампа на ще $10 000: за що цього разу

Експрезидента США Дональда Трампа оштрафували на 10 000 доларів за повторне порушення ним наказу про нерозголошення інформації. Суддя Артур Енгорон покарав його за те, що підсудний назвав одного з судових клерків "упередженим", пише The Guadian.  

"Цей суддя – дуже упереджений, і поруч із ним сидить дуже упереджена людина. Можливо, навіть набагато упередженіша, ніж він сам", - сказав Трамп журналістам.

Адвокат підсудного намагався його виправдати, пояснюючи, що ці слова стосувались не помічника судді, а колишнього захисника Трампа Майкла Коена, який у справі виступає свідком.

Суд розцінив це висловлювання порушенням наказу про нерозголошення, яким передбачена заборона на образливі висловлювання на адресу суду та його працівників. За це Трампу присудили 10 000 доларів штрафу. 

Попередній штраф за аналогічне порушення від судді Енгорона Трамп отримав минулого тижня. Тоді експрезидента покарали за образливий допис на сайті передвиборчого штабу політика про співробітника суду, який упродовж кількох тижнів "висів" на сторінці, попри наказ суду його прибрати. 21 жовтня за вказане порушення Трампа оштрафували на 5000 доларів.   

До цього Енгорон погрожував Трампу взяттям під варту за образливі висловлювання на адресу судових працівників, а коли оштрафував у середу, 25 жовтня, застеріг: "Не роби цього більше, інакше буде гірше".

Як писав "Ми-Україна" раніше, наприкінці вересня суддя Нью-Йорка постановив, що Дональд Трамп і Trump Organization несуть відповідальність за шахрайство. Суддя відмовився відхилити позов генерального прокурора штату Летиції Джеймс, яка звинувачувала експрезидента США в незаконному збільшенні його активів і капіталу.

 

Головне