Суд обрав запобіжний захід супутниці застреленого поліцейським чоловіка у Дніпрі

Суд обрав запобіжний захід супутниці застреленого поліцейським чоловіка у Дніпрі

Супутниці Джумбері Сілогави, якого у Дніпрі 29 серпня смертельно поранив поліцейський, обрали запобіжний захід. Суд вирішив відправити Тетяну Патинку під нічний домашній арешт на 60 діб, повідомляє телеканал "ДніпроTV".

Про такий обмежувальний захід клопотала сторона обвинувачення. Водночас жінка виступала проти та наполягала на особистому зобов'язанні. У суді Патинка заявила, що не вважає себе винною.

Як відомо, днями супутниці загиблого Сілогави оголосили підозру за статтею про спротив поліції.

"12 вересня слідчі ГУНП в Дніпропетровській області вручили фігурантці повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу України (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу та ін.)", - йдеться у повідомленні Нацполіції.

За вказаною статтею жінці може загрожувати або штраф, або обмеженням волі на термін до чотирьох років, або ув'язнення до двох років.

Нагадаємо, у Дніпрі 29 серпня патрульний смертельно поранив чоловіка. Пізніше правоохоронці опублікували записи з боді-камер поліцейських. На оприлюднених кадрах видно як початок конфлікту між патрульними та чоловіком, так і напад останнього на поліцейську, а також застосування зброї копом. Разом з загиблим в автомобілі перебувала Тетяна Патинка. На відео зафіксовано, як вона чинила спротив патрульним, після чого і розгорівся конфлікт.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 31 серпня поліцейському, який застосував табельну зброю проти чоловіка у Дніпрі обрали запобіжний захід. Його відправили під цілодобовий домашній арешт.

Головне