Суд обрав запобіжний захід депутатам Київради, які ухилялися від військової служби

Суд обрав запобіжний захід депутатам Київради, які ухилялися від військової служби

Печерський районний суд Києва у середу, 2 серпня, обрав запобіжний захід трьом депутатам Київради, які ухилялися від військової служби. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань, пише УНІАН.

Згідно з оприлюдненими даними, депутатів відправили під нічний домашній арешт до 28 вересня. Також їх зобов'язали носити електронний браслет.

Такий самий запобіжний захід обрано і для помічника одного з трьох депутатів, який також отримав підозру в ухиленні від військової служби. 

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань та прокурори Спеціалізованої прокуратури повідомили про підозру трьом депутатам Київської міської ради. Солдати протягом року не з’являлись на військову службу. Вони “організували” для себе відрядження до Київської військової державної адміністрації і при цьому отримували грошове забезпечення із частини, де нібито проходили службу.

Як повідомляли "Ми-Україна", керівника одного з навчальних центрів підготовки підрозділів Національної гвардії викрили на корупції. Він незаконно нараховував собі та своїм підлеглим щомісячну доплату у розмірі 100 тисяч гривень, яка передбачена за безпосередню участь у бойових діях проти російських окупантів. Однак учасники оборудки не перебували в районах боєзіткнень та не виконували ніяких завдань на передовій.

Головне